Održan 4. transnacionalni projektni sastanak u sklopu Danova projekta

    Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo učestvovali su na 4. transnacionalnom projektnom sastanku u okviru Danova projekta, održanom u Budimpešti u Mađarskoj.

    Voditelj projekta u ime Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Berin Riđanović učesnicima je prezentovao dosadašnje rezultate u odnosu na zadnji sastanak, kao i naredne planove tima te informisao partnere projekta da je sadržaj web stranice Međunarodnog aerodroma Sarajevo, prilagođen potrebama slijepih i slabovidnih osoba. U sklopu projekta održan je i trening menadžment osoblja kao i obilazak Aerodroma u Budimpešti.

    Početkom oktobra u Sarajevu će se održati trening osoblja od strane Udruženja slijepih Republike Hrvatske.

    Cilj DANOVA projekta jeste poboljšanje pristupačnosti putovanja za slijepe i slabovidne osobe razvijanjem novih usluga i kompetencija kako bi im se omogućio potpun pristup svim uslugama i informacijama o prijevozu. Projekt u trajanju od 30 mjeseci (01.07.2020. – 31.12.2022.) i sa ukupnim proračunom od 2.192.546,66 EUR povezuje partnere iz devet različitih zemalja koje su motivisane da zajedno sarađuju, kako bi infrastrukturu prijevoza učinile više pristupačnom.